luni, aprilie 11, 2011

12. Salata nemteasca de cartofi

Sincera sa fiu, salata asta nu e nici de departe cea mai estetica pe care am gustat-o vreodata, in schimb putem spune ca ne-am gasit salata perfecta de cartofi, asta ca si gust. Noi din pacate am folosit cartofi albi, si poate si asta a influentat in mod negativ rezultatul dpdv vizual. Cu toate astea o pun pe blog pentru aromele combinate care se potrivesc de minune! Chiar ne-a placut si merita sa o incercati, macar asa, ca o variatiune pe tema data. Vor iesi cam 4 portii mari, daca nu 5:



1 kg cartofi rosii, de preferat. Cei albi se vor sfarma mai tare
1 ceapa mica
2 cepe verzi
5 felii bacon
5 castraveciori in otet
4 linguri ulei
1 lingura mustar
4 linguri zeama de pe castravetii murati
1 lingura otet de vin alb
½ cana de apa in care ati fiert/diluat o lingurita vegeta
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde tocat

1. Spalam bine si punem la fiert in coaja cartofii. Cam dupa 20 min, daca furculita intra bine in ei, ii luam de pe foc, ii stoarcem de apa si ii lasam sa se racoreasca. Ii curatam si taiem apoi felii mai groase, sanatoase, intr-un bol mare.
2. Baconul il maruntim si il prajim in putin ulei, cat de tare ne place noua. Il scurgem apoi de surplusul de grasime si il punem peste cartofi.
3. Tocam apoi marunt ceapa, ceapa verde o taiem rondele, si castraveciorii cubulete. Punem totul peste cartofi si bacon. Saram acum si piperam.
4. Preparam sosul din mustar, ulei, otet, apa (otetul defapt) de pe castraveti si supa calduta si il turnam peste salata noastra. Amestecam totul, servim cu ceva carnita (in cazul nostru un snitel vienez veritabil) apoi mai cerem o portie…

2 comentarii:

  1. Ar fi minunat daca ati scrie corect romaneste si nu de-an-boulea. Norma (literara) nu accepta expresia ,, ca si" decat in cazul evitarii unei cacofonii. Dupa evenimentele din 1989, au aparut multi oameni cu educatie precara, cel mai recent exemplu este fratele tigancii Nicoleta Guta, care ii tot dadea cu ,, ca si model", ,, ca si tata", etc., adica toti prostii de la tv devin modele pentru alti oameni carora nu le-a placut cartea ( gramatica, literatura), adica alti prosti. Puneti oameni buni mana pe carte intre doua ciorbe sau tocanite, ca-i mai mare rasul sa fii semianalfabet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul sau draga mea (pentru ca nu ai binevoit sa te prezinti), intai de toate da o raita prin punctuatia ta; spatiul de dupa ghilimelele de deschidere ori parateza deschisa este la fel de inadmisibil ca ceea ce tu criticai la mine. Nu ne cunoastem si ca atatre imi vine greu sa iti permit a ma pune in rand cu cei mai putin prieteni cu cartea. In schimb sunt sigura ca imi vei dezvalui pagina din DEX in randurile careia voi gasi ceva referitor la expresia ta "de-an-boulea". O sa incerc sa o verific intre cele doua tocanite pe care le pregatesc. Numai bine!

      Ștergere