joi, iunie 02, 2011

Supa de oua

 
Ce mai gatim azi? O reteta ca ultima zvacnire a imaginatiei culinare, adica ce face mama cand nu mai stie ce sa ne gateasca (pe ultimul loc in clasament ar fi supa de chimen cu crutoane, dar nici chiar asa!). Ma refer aici la o supica foarte usor de facut, rapida, care da savoare bucatariei prin foile de dafin, dar care e prietena doar cu amatorii de oua fierte tari. Mie chiar imi place, Cristi nu a facut mofturi si macar a fost ceva nou la noi in bucatarie, ca mai are chef omul si de altceva… eu zic sa o incercati daca va place gustul de dafin in mancare, mai ales ca pe caldurile astea o supa e chiar binevenita. La treaba, deci!

Ingrediente:

2 l apa
4 frunze dafin
1 ½ linguri rase sare
2 linguri otet
1 lingura faina
1 lingurita boia
2 linguri ulei
1 cana apa rece
6 oua

1. Punem la fiert apa cu sare si frunzele de dafin. Cand a dat in clocot, adaugam si otetul.
2. Pregatim un rantas usor: punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei pe care le amestecam bine cu putina faina si boiaua. Le lasam sa sfaraie putin, apoi stingem totul cu o cana de apa rece. Mutam apoi continutul in apa cu dafin si lasam sa clocoteasca vreo 5 minute.
3. Intr-o cescuta spargem cate un ou. Dam Focul mai incet, amestecam cu o lingura apa, sa facem un soi de vartej in centrul cratitei, apoi in mijlocul lui turnam incet oul, avand grija sa ii adunam albusul peste galbenus, sa fie cat de cat compact. Asa procedam pe rand cu fiecare ou.
4. Cand am pus si ultimul ousor, mai lasam sa fiarba supa cam 4 minute si gata! O noutate gustoasa in bucataria noastra. Mie sincer mi-am placut cel mai mult supa asta a doua zi. In consecinta, o recomandam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu