joi, noiembrie 07, 2013

Autumn Granola Bars


Ziceam data trecuta ca facem ceva inspirat din culorile toamnei, de frunzele portocalii si boabele de maces. Si uite ca dupa ceva vreme vin si eu cu reteta promisa. Am incercat un alt soi de de batoane de cereale, de data asta in culori mai vii, mai lipicioase si la fel de gustoase ca si primele incercate anul trecut. Am mers mai mult pe fructe uscate si fulgi de porumb de data asta, asa, ca sa simtim din plin toamna care a dat peste noi, la modul cel mai serios. Caldura in cuptor, degete lipicioase dupa, aroma dulce si untoasa in bucatarie – ce poate anunta mai bine de atat un sezon rece care bate la geamuri?

Lasam melancolia acum si trecem la asezat in tava (de 30 cm lungime):

1/3 cana corn syrup
130 g unt
1/3 cana suc de portocale
¾ cana zahar alb
½ cana fulgi secara
½ cana fulgi orz
½ cana fulgi Gold Flakes cu miere si alune
1 cana si jumate fulgi de porumb simpli
½ cana merisoare
1/3 cana caise uscate tocate
1/3 cana prune uscate tocate
¼ cana seminte floarea soarelui


1. Tocam fructele uscate sa ajungem la cantitatile necesare, apoi amestecam intr-un bol toate tipurile de fulgi de cereale. Venim apoi peste ele cu fructele tocate marunt.
2. Punem la topit intr-o cratita untul cu sucul de portocale, corn syrup si zahar.
3. Tragem cratita de pe foc, apoi adaugam restul de ingrediente uscate. Rezultatul il nivelam frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi coacem viitoarele batoane de cereale si fructe uscate intr-un cuptor preincalzit la 190 de grade, cam 35 de minute, sa se rumeneasca usor. Cand tava s-a racit o dam la frigider sa se intareasca si sa se aseze, apoi cu un cutit bun taiem batoanele dupa cum ne plac. O gustare dulce si hranitoare, buna la micul dejun ori cand burtica striga dupa ceva bun!



Un comentariu: