duminică, iunie 30, 2013

It's a Boy! cocktail


Nu ma pot abtine! Navigand de mama focului prin blogulet sa imi mai amintesc si eu cam cum arata :) am sesizat cu maxim extaz inca o persoana inscrisa aici! Stiu ca de fiecare data am sarbatorit treaba asta cu un cocktail, insa ultima perioada mi-a schimbat prioritatile si am renuntat (cu bucurie, totusi) la combinatiile de alcool, ca sa faci cocktail-uri din sucuri mie nu mi se pare nostim. Acum insa, revenim insa mai retinuti la obiceiuri vechi (responsabilitatile nu ne mai permit testari aprofundate :)) asa ca recomandam urmatoarea combinatie, in special cu ocazia botezurilor, daca vreti ca invitatii sa fie luati usor prin surprindere atunci cand fumul artificiilor de pe tort aproape strica toata prezentarea. Ca sa nu mai zic ca se asorteaza cu azuriul din martipanul de pe tortul unui baietel... Noi am baut combinatia la after-party cu doi buni prieteni iar daca vor avea ei o "Baby Girl" candva, promit sa adaptez rapid combinatia pentru a corespunde situatiei. 

Pentru un pahar dulce in cinstea celui mai iubit baietel, am pus asa:

1 lingurita sirop curacao
vin spumant in completare, unul sec, sa nu devina bautura prea dulce, nu de alta, dar la botez fetele tind sa vina insotite...

Cam asta e, sus paharul si la mai multi cititori inscrisi :)!

Dulceata spicy de cirese pietroase


Cu toate ca ultima postare mi-a fost criticata in fel si chip, presupusa mea dulceata de capsuni fiind considerata ba gem, ba prea dulce ori prea imbuibata de conservanti, ma gandesc sa mai revin in forta cu o alta treaba la fel de dulce dar pentru care astept totusi pareri, ca de asta am lasat comentariile libere pe blogulet.

Am facut de data asta o dulceata de cirese, folosind din soiul pietroase. Sunt usor mai amarui insa foarte zemoase, asa ca dulceata noua e chiar siropoasa. Anul trecut am facut prima mea dulceata serioasa folosind cirese negre, insa anul asta, alt soi ne-a iesit in cale, asa ca ne-am gandit ca merita si acestea o incercare, nu de alta, dar dulceata de cirese a fost cel mai mare hit la clatitele de peste an din casa noastra.

Ca sa nu ne considere musafirii monotoni, ne-am gandit insa ca ar fi bine sa imbunatatim reteta, asa ca anul asta am tras doua cratite de dulceata. Pe una am lasat-o simpla, insa pe cealalta ne-am gandit sa o inmiresmam ceva mai mult. Banuiesc ca fotografia deja a spus multe… In total avem pe raft doar 8 borcanele pentru ca am lasat-o sa scada mult.

Am facut o serie simpla din 1.8 kg (produs finit) cirese spalate si “eviscerate” si doua cani de zahar si una din aceleasi cantitati insa am adaugat 1 baton de scortisoara si un saculet de tifon legat fedeles cu ata in care am pus 8 boabe de ienibahar, 12 cuisoare si o lingurita de seminte de coriandru. Evident am spumuit dulceata pe parcurs, am fiert-o la foc moale si am lasat-o sa clocoteasca amestecand des cam 50 de minute bune, pana cand a devenit serios inchisa la culoare, rubinie si lipicioasa, asa cum imi place mie. Mirodeniile le-am adaugat dupa ce a clocotit 20 de minute dulceata mea, si le-am scos abia la sfarsit. Punem dulceata fierbinte direct in borcane sterilizate pe care le ferecam bine pana la prima serie de clatite a la Cristi. Mama zice ca a fost o serie foarte inspirata si sper sa placa la fel de mult si altora.  Cami a topit juma' din cana asta, deci o fi buna, totusi...

Ca de fiecare data, astept critici si idei de imbunatatiri. Data viitoare postez niste briose de au mers de minune scufundate in bunatatea asta dulce. Pup!

P.S. Deja visez la o dulceta de piersici ori caise...